Home » Nieuws » Woongroepen » Woongroep was een fijne ervaring

Woongroep was een fijne ervaring

door admin
woongroep-was-een-fijne-ervaring
Foto: NICO SCHOUTEN

Maartje en Willem Roeterdink verkopen hun huis in de Huijgensstraat in Den Haag. Dat doen ze samen met de rest van hun woongroep Op Stand.

In het bijna 400 vierkante meter grote en vier woonlagen tellende herenhuis wonen drie stellen, op elke woonlaag één en dan is er nog een gemeenschappelijke woonlaag. Want zo gaan veel dingen in een woongroep: gemeenschappelijk.

Woongroep Op Stand kocht het huis in 2006. Inmiddels zijn twee van de drie oorspronkelijke stellen verhuisd en wonen er nieuwe huurders, die ook onderdeel van de woongroep zijn. De vraag die ze vaak gesteld wordt, is of het een soort studentenhuis voor volwassenen is. Nee dat is het niet, luidt het antwoord. ,,Het ontwikkelt zich natuurlijk ook”, vertelt Willem. ,,Tien jaar geleden was de dynamiek anders dan nu. Wij hebben bijvoorbeeld net een kindje gekregen, en zo zijn er hier meer kinderen geboren en opgegroeid.”

Vriendschap

Ondanks dat het nu tijd is voor iets anders, was de woongroep een heel fijne ervaring. ,,Het is van een andere orde dan vriendschap, maar je deelt duidelijk iets met elkaar. En je kan elkaar helpen met veel dingen. Zo eten we bijvoorbeeld elke avond samen. Dat betekent dat er een paar keer per week heerlijk voor jou wordt gekookt. En na afloop is de keuken helemaal strak en schoon, een van onze afspraken in dit huis. Wat dat betreft is het zeker geen studentenhuis.”

Een ander fijn voordeel van de woongroep is het samenzijn. Zo worden er vaak leuke avonden georganiseerd. ,,Eén daarvan is de nerdnight. Dan mag iedereen tien minuten over zijn al dan niet rare hobby of interesse uitweiden. Zo leer je elkaar nog beter kennen en steek je wellicht nog iets op.”

Ook vierden Maartje en Willem hun bruiloft ‘Op Stand’ in de Huijgensstraat. ,,Ja, we hebben heel wat bijzondere herinneringen aan deze plek”, zegt Willem.

Oase

Het huis ligt pal aan het Huijgenspark. Het uitzicht is daardoor prachtig en het is, zo midden in de stad, een oase van rust. Via een zeer ruime hal met plek voor wel tien fietsen, loop je door een gang naar de etage op de begane grond. Hier is een badkamer, een aparte wc, aan de voorzijde van het huis een grote woonkamer en aan de achterzijde twee slaapkamers, beide met toegang tot de ruime achtertuin. Op de eerste verdieping, de gemeenschappelijke etage, is de keuken, een kleine slaapkamer en de enorme woonkamer met open haard, aan de voorzijde een geweldige blik op het park en aan de achterzijde een balkon met zicht op de tuin.

Op de tweede verdieping, het domein van Maartje en Willem, is een aparte wc, een badkamer, een slaapkamer en een grote woonkamer en suite. De twee ruimtes zijn verbonden door een fraai op maat gemaakte kastenwand. Op de derde en laatste verdieping zijn drie slaapkamers en badkamer en een woon-/eetkamer.

Baby

Hoewel de woongroep goed is geweest, was iedereen het er over eens dat het tijd was voor iets nieuws. ,,Bij zo’n beslissing ga je natuurlijk niet over één nacht ijs”, zegt Willem. ,,We hebben het er veel over gehad. Het was een mooie tijd, maar zeker nu wij een kleintje hebben, willen we toch iets voor onszelf.”

Waar dat gaat zijn, weten ze nog niet. ,,De verkoop van dit huis en de baby hebben nu even voorrang. Maar we willen wel in Den Haag blijven en het liefst in een sfeervol oud huis.”

Ook over de nieuwe invulling van het huis heeft Willem nog niet heel veel kunnen nadenken. Wellicht komt er een andere woongroep. Of een groot gezin. ,,Of iemand die ruimte nodig heeft voor zijn of haar gekke hobby. Dat is het mooie aan dit pand. Er hangt een fijne sfeer en qua invulling kan je heel veel kanten op. Dit huis leent zich absoluut voor iets bijzonders.”

Bron: https://www.ad.nl/den-haag/woongroep-was-een-fijne-ervaring-br-br~ac7a4169/.

Foto: Nico Schouten

related posts

UA-135702663-1