Home » Nieuws » Vraag & Aanbod » Woongroep  50+ “Samen Verder” zoekt nieuwe bewoners.

Woongroep  50+ “Samen Verder” zoekt nieuwe bewoners.

door admin

Sinds 1988 is er een woongroep voor 50+ers in Tilburg. De 20 woningen staan alle op de begane grond gesitueerd aan een mooie grote gezamenlijke tuin. Deze mooie kleurrijke tuin wordt gezamenlijk onderhouden.

De woningen zijn van woningcorporatie WonenBreburg maar wij mogen wel zelf bepalen wie van onze kandidaten/ aspirant leden er komt wonen. Wel moeten nieuwe kandidaten zich inschrijven bij Woning in Zicht. Kosten € 8.= per jaar.

De woningen vallen allemaal onder de sociale huurgrens en de toewijzing van een woning geschiedt dan ook conform de regels voor “Passend toewijzen” die regels kunt U vinden op de site Woning in Zicht.

Ligging;

Het ligt in het centrum, op loopafstand van winkels o.a. supermarkten.  Slechts 10 min. lopen en U bent in het winkelhart van Tilburg.  Verder op loopafstand; – Theater/schouwburg – Concertzaal – Bioscoop – Zwembad – Bibliotheek – Bus verbinding en Centraal Station. Wilt U de stad uit dan bent U in een oogwenk op de autowegen. Maar ook voor mooie wandelingen of fietstochten kunt u in ± een kwartiertje fietsen alle windrichtingen in.

Gemeenschappelijke ruimte;

De meerwaarde van onze woongroep ligt in de mogelijkheid van sociaal contact. Een goede sfeer wordt bevorderd doordat de bewoners elkaar kunnen ontmoeten in onze gemeenschappelijke ruimte voor een kopje koffie of thee of soms een borreltje /glaasje wijn. Er zijn ook regelmatig bijeenkomsten b.v. een spelletjes of filmavond of andere bezigheden. Ook staat er af en toe samen eten op het programma en bij mooi weer soms een BBQ.  Naast een eigen berging is er ook een gezamenlijke berging voor evt. uw fiets.

Huidige samenstelling woongroep;

Onze jongste bewoonster is 54 de oudste 95 en alle leeftijden er tussenin. Je profiteert van de levenservaring, de kennis, de bekwaamheden, de hulp en de vriendschap die de groep U biedt. De bewoners inspireren elkaar om maatschappelijk actief te blijven.

Beschrijving woongroep;

Iets wat ons bindt is dat we ieder op onze eigen manier bewust in het leven staan en onze bijdrage willen leveren aan een betere wereld.

Onze woongroep “Samen Verder” is een vereniging en heeft een eigen bestuur dat samen met de leden de verantwoording draagt voor het reilen en zeilen van de woongroep.

Ieder die bij ons komt wonen is verplicht lid te worden van de vereniging en betaald hier een kleine maandelijkse bijdrage voor.  Momenteel is dat € 15. p.p.

Van onze leden verwachten wij dat zij openstaan voor en contacten onderhouden met andere woongroep leden en een bijdrage leveren aan de gezamenlijke activiteiten. Ook verwachten wij dat zij deelnemen aan commissies en de diverse activiteiten ondersteunen door er ook aan deel te nemen en tzt een rol daarin te vervullen.

Verder willen wij graag burenhulp verlenen zeker als een van onze bewoners daar behoefte aan heeft, maar ook is het belangrijk dat je hulp vraagt als dat nodig is. Het is geenszins de bedoeling om mantelzorg te verlenen, maar kleinere dingen – een boodschapje – planten water geven enz. moet kunnen. Onze groep heet niet voor niets “SAMEN VERDER”

Gezochte personen:

Onze woongroep staat open voor vitale ouderen, actief en vaardig met respect voor privacy maar vooral respect voor elkaar, die gemotiveerd zijn om in een woongroep te wonen.

Leeftijd ± 50 tot 70/75 samenwonend of singel. Onze voorkeur gaat, gezien de huidige samenstelling, momenteel uit naar een aardige, gezellige en behulpzame man en echtparen/ stellen.

Maar natuurlijk is iedereen welkom om te reageren.

Geïnteresseerde nodigen wij uit om onze website te bezoeken; woongroep-samenverder.nl   Zij kunnen zich dan via het contact formulier aanmelden en wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact opnemen.

related posts

UA-135702663-1