Home » Nieuws » Woongroepen » Woon-werkgemeenschap de Huijberg

Woon-werkgemeenschap de Huijberg

door admin

Een jonge woon-werkgemeenschap

De Huijberg is een jonge woon-werkgemeenschap. In augustus 2019 is deze groep met drie personen van start gegaan in Huijbergen. Marion Gieben was al een jaar eerder op deze bijzondere plek komen wonen. Het gaat om het bestuurshuis van de Broeders van Huijbergen, Boomstraat 28. Deze broeders die zich door de Franciscaanse traditie laten inspireren wonen sinds 1854 in Huijbergen. Na een ruime eeuw actief en dienstbaar leven in opvoeding en onderwijs zoeken ze nu naar een nieuwe bestemming voor hun plek, en nieuwe vormen voor een oude traditie.

Gemeenschapsleven, spiritualiteit en zorg voor de Aarde

Marion Gieben, Rob Knipping en Marjan Bosch kennen elkaar van het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg. Daar woonde een leefgemeenschap van uiteindelijk acht personen in een voormalig klooster, met een grote biologische moestuin, en ruimtes voor activiteiten en logies, maar in 2017 viel noodgedwongen het doek.

Na wat omzwervingen heeft Stoutenburg toch nog een doorstart gevonden in De Huijberg. Ook voor De Huijberg zijn de pijlers gemeenschapsleven, spiritualiteit en zorg voor de Aarde van levensbelang.

woongroep de Huijberg

Handen uit de mouwen steken

De groep van drie personen wil graag groeien tot zes tot acht personen. Mensen die verlangen naar leven in verbondenheid met elkaar en met de aarde. Mensen die de handen uit de mouwen willen steken om inspirerende activiteiten te organiseren, en een permacultuurtuin te ontginnen. Mensen die handig, creatief, sociaal, milieubewust zijn. Mensen die met humor en zin voor realiteit willen werken aan een stukje hemel op aarde. Zulke mensen zoeken we. 

Het bos is onze achtertuin op de Brabantse wal

We bieden een bijzondere leefplek in een prachtig stukje Nederland. Het bos is onze achtertuin op de Brabantse wal. We bieden zorg, plezier en gemeenschapszin. Koken doen we lekker vegetarisch en biologisch. Wij geven ruimte om je eigen ideeën in te brengen én bieden een beproefde basis van een natuurlijk ritme en uitgebalanceerde praktijkervaring.

We wonen in verbondenheid met de broeders, vieren met hen mee, en krijgen de ruimte om op onze eigen manier een nieuwe vorm te zoeken voor een eeuwenoude spirituele traditie. De tuin is in grote lijnen opgezet, maar er is nog veel te ontwikkelen. We bieden een heldere structuur voor de werkdag en -week. Hiermee verdienen we onze eigen kost en huur. We beschikken over ruimtes waar we activiteiten kunnen ontplooien richting zorg voor lichaam en ziel, stilte en bezinning, groen leven en inspiratie uit bv. Laudato si’. 

woongroep de Huijberg

Heb je woonbelangstelling?

Kijk eens op de website www.dehuijberg.nl, schrijf je daar in voor de nieuwsbrief, of stuur een mail met je vragen aan post@dehuijberg.nl . Als je woonbelangstelling hebt zoeken we samen naar een route om elkaar te leren kennen.

related posts

UA-135702663-1