Home » Nieuws » woningaanbod » Woningen te koop bij Woonleefgemeenschap Noaberschap

Woningen te koop bij Woonleefgemeenschap Noaberschap

door admin

Oproep belangstellenden voor koopwoningen in de landelijk gelegen Woonleefgemeenschap Noaberschap Plus op de grens van Friesland en Drenthe.

Woonleefgemeenschap Noaberschap

Contact: Nieuw Zicht, t.a.v. dhr. T. Tempelman, info@nieuw-zicht.nl, 0521-388480

De oude school

In het streekdorp Wateren in nationaal park het Drents Friese Wold, ligt een 100 jaar oude dorpsschool die verbouwd wordt tot 9 volledig zelfstandige woningen (kamer, keuken, badkamer en 1 of 2 slaapkamers) met daarnaast collectieve ruimtes als een grote woonkamer/keuken, een logeerappartement, werkplaats, praktijkruimte, (overdekt) terras, grote tuin met vijver en moestuin.

 

Bewonersprofiel

Noaberschap Plus biedt ruimte voor mensen die naast voldoende privéruimte, ook ruimte, tijd en aandacht willen delen met gelijkgestemden. Maar die ook willen participeren in en bijdragen aan de omliggende hechte streek – en dorpsgemeenschap.

 

Qua bewonersprofiel denken we aan sociaal maatschappelijke, milieubewuste, natuur en huisdier liefhebbende singles/stellen die levensloopbestendig willen wonen in een gemeenschap waar zorg en aandacht is voor elkaar. Die het fijn vinden om samen ‘de handen vuil te maken’ bij bijvoorbeeld eigen voedselproductie, onderhoud en reparaties en onderlinge hand – en spandiensten. Respect, positiviteit, vertrouwen, diversiteit, liefde voor mens en natuur zijn kernbegrippen die Noaberschap Plus typeren.

 

Ligging en mogelijkheden

De ligging biedt veel mogelijkheden voor onder andere fietsen, wandelen, paardrijden, mountainbiken en vogels spotten. Het gebouw ligt op een kavel van ruim 4.000 m² waar dus voldoende mogelijkheden zijn voor de aanleg van een voedselbos, groentetuin, het houden van huisdieren en kleinvee zoals kippen en geiten.

 

Stand van zaken

Met provincie en gemeente is schriftelijke overeenstemming en de definitieve vergunning is gepland in februari 2022. Het is dus niet meer de vraag of het doorgaat. Uiteraard, mits voldaan aan alle normen uit wet – en regelgeving. Direct daarop start de verbouw en naar verwachting zullen de woningen rond de zomer van 2020 opgeleverd worden.

Woonleefgemeenschap Noaberschap

Huur / koop Koop
Status Definitieve vergunning februari 2022
Wachtlijst nee
Oppervlakte woningen 65 – 125 m²
Prijs €235.000,- – € 389.000,-
Aantal 9
Oplevering Rond de zomer 2022

Contact: Nieuw Zicht, t.a.v. dhr. T. Tempelman, info@nieuw-zicht.nl, 0521-388480

 

related posts

UA-135702663-1