Home » Nieuws » Nieuws » Waarom een Naaldwijkse woongroep 20 jaar moet wachten op de brandweer

Waarom een Naaldwijkse woongroep 20 jaar moet wachten op de brandweer

door admin

NAALDWIJK – De plannen zijn al bijna twee decennia oud, maar nog steeds wacht de Woongroep van Ouderen Naaldwijk op groen licht voor de bouw van hun groepswoningen. Steeds meer (voornamelijk) ouderen in onze regio zien groepswonen zitten, maar bouwruimte is schaars. De senioren in Naaldwijk kunnen pas bouwen als de brandweer is verhuisd.

‘Rechts komen twee appartementen en daarnaast de hoofdingang’, Sent Looije (75) pakt één van de tekeningen erbij. Het is inmiddels een verouderde versie van het ontwerp van de groepswoningen. ‘En ongeveer hier komt de gemeenschappelijke ruimte’, wijst hij. Nog niets doet denken aan nieuwbouwactiviteiten op de plek waar nu nog de brandweerkazerne huist.

36 woningen moeten er komen, want sinds de start begin deze eeuw heeft de woongroep altijd een vast aantal mensen gehad dat geïnteresseerd is. En die interesse neemt alleen maar toe.Er liggen inmiddels nieuwe bouwplannen bij de gemeente Westland en het is wachten of deze door kunnen gaan.

Ruimte is schaars

Ruimte in het Westland voor dit soort woonvormen is net als elders in onze regio schaars. De meeste nieuwe groepswoningen komen in bestaande bouw of op plekken waar wordt gesloopt, zoals de verouderde kazerne. Even tientallen nieuwe woningen bouwen is er niet bij, waardoor het voor de Naaldwijkse woongroep de moeite was om zo lang te wachten.

Het brandweerlogo is inmiddels van de gevel gehaald, maar de bluswagens staan nog binnen. Begin komend jaar is het de bedoeling dat de brandweer verhuist. De verhuizing loopt vertraging op, omdat de brandweer langer dan gedacht op een nieuw pand moet wachten. Als ze na al die jaren toch overgaan, zou de bouw na goedkeuring eindelijk kunnen beginnen. ‘Dit gebouw wordt afgebroken en de brandweer verhuist dan naar de nieuwe locatie er pal naast’, gaat Looije verder.

‘Altijd iemand in de buurt’

En het blijft niet bij dit initiatief in Naaldwijk, voorspelt Looije. ‘Er zijn meer ouderen zoals wij die zoeken naar mogelijkheden om gezond oud te worden in gezelschap van elkaar. Wonen op je eigen plekkie, met altijd iemand in de buurt om een gezellige oude dag mee te vieren.’

Bron: Omroep West | Geschreven door Coen Theuwis

related posts

UA-135702663-1