Home » Nieuws » Vraag & Aanbod » Vereniging Vriendenerf in Olst, Overijssel

Vereniging Vriendenerf in Olst, Overijssel

door admin

Wie zijn wij en wat bouwen wij

 

Vriendenerf is een kleinschalig CPO-woonproject van en voor actieve 50+ers waarvoor wij in oktober 2012 een vereniging hebben opgericht. Wij zijn afkomstig uit Overijssel, Utrecht en Gelderland en tellen op dit moment acht huishoudens. Op een ruim terrein aan de zuidkant van het dorp Olst-Wijhe bouwen wij een 12-tal zelfstandige koopwoningen en een gemeenschappelijk gebouw.
Eveneens verrijzen op dit stuk grond van 5600m2  ook onze moestuin, de fruitbomen, de bijenstal, de fietsenstalling en een terras. Trefwoorden van ons project: duurzaamheid, energiezuinig, privacy, nabuurschap en gezelligheid. De kosten van onze woningen zullen ongeveer uitkomen op € 280.000 voor een tussenwoning en € 320.000 voor een hoekwoning, inclusief grond en gedeelde voorzieningen.
De woningen bestaan uit twee verdiepingen. De gemeente Olst-Wijhe staat ons met raad en daad ter zijde en verstrekte ons voor de opstartfase een lening. Van de provincie Overijssel ontvingen wij inmiddels subsidie voor ons project.

Hoe ver zijn wij en wat is de planning

Najaar 2013 waren de eerste ontwerpen van onze architect van Bureau GroenBlauw gereed en in februari 2014 hopen wij de schetsontwerpfase af te ronden. De komende maanden wordt ons Programma van Eisen verder uitgewerkt en begint de fase van het voorlopig ontwerp. De start van de bouw is gepland voor januari 2015.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over de nog beschikbare woningen dan kunt u een kijkje nemen op onze website www.vriendenerf.nl.

related posts

UA-135702663-1