Home » Nieuws » Interessante links » Samen in de virtuele huiskamer

Samen in de virtuele huiskamer

door admin

Alle betrokkenen online verbonden

Voor betrokkenen bij een woongroep of dagvoorziening, is het fijn om goed contact met elkaar te hebben. Of je nu zorggebruiker, familielid, vrijwilliger of zorgverlener bent. Hier zijn speciale online omgevingen voor, waarin je met elkaar op een overzichtelijke manier kunt communiceren. Ook kun je hier om hulp vragen bij het organiseren van leuke activiteiten voor bewoners.

Voor wie?

De virtuele huiskamer is bedoeld voor zowel de zorgverlener en de vrijwilliger, als de zorggebruiker en zijn naasten. Het is speciaal bedoeld voor woongroepen en dagvoorzieningen waar bewoners verminderde zelfregie hebben. In deze groepen is de betrokkenheid en de inzet van familie erg belangrijk.

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende aanbieders van virtuele huiskamers. Zo is er bijvoorbeeld Familienet. Daarbij krijgen cliënten een persoonlijke pagina waarop veilig berichten uitgewisseld kunnen worden met zorgprofessionals, familie en vrienden. Zorgprofessionals kunnen samen met de cliënt berichten, foto’s en video’s delen en familie kan daar weer op reageren. Omdat er wegens het Corona virus nu geen bezoek mogelijk is aan veel verpleeghuizen en woongroepen, kunnen zorginstellingen nu 4 maanden gratis gebruik maken van Familienet. Meer informatie en aanvragen kan via deze link.

Een andere aanbieder van de virtuele aanbieder is ShareCare. Je kunt dan met elkaar chatten, om hulp vragen en foto’s en filmpjes delen. Er is een agenda voor activiteiten en je kunt een poll maken om te kijken wat iedereen het liefst wil doen. Je kunt voor dringende boodschappen een ‘alert box’ instellen. In de virtuele huiskamer gaat het altijd over het gewone leven en het welzijn op de groep; de activiteiten en de leuke of speciale momenten. Het delen daarvan verhoogt ieders betrokkenheid.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

  • Familienet. Kijk op de website van Familienet voor meer informatie. Tijdelijk kan 4 maanden gratis gebruik worden gemaakt van het platform.
  • ShareCare. Kijk op de website van ShareCare voor meer informatie. Hij kan in een licentie per groep afgenomen worden. Informatie is te verkrijgen via helpdesk@sharecare.nl (0800 0200115).

Voor de professional

De virtuele huiskamer moet als toepassing ondersteund worden vanuit de zorginstelling. De gebruikers krijgen een training.

Bron: https://www.zorgvannu.nl/oplossingen/samen-in-de-virtuele-huiskamer

related posts

UA-135702663-1