Home » Nieuws » Woongroepen » Samen een erf delen in Doesburg

Samen een erf delen in Doesburg

door admin
Samen een erf delen in Doesburg

Ons erf, onze droom

Acht woningen op een prachtig boerenerf. Acht huishoudens, verschillend samengesteld: gezinnen met kinderen, stellen, alleenstaanden van verschillende leeftijden. Een diversiteit aan mensen, maar met een gedeelde overtuiging: het leven is de moeite waard om te delen, en de natuur is de moeite waard om te bewaren en te beschermen.  Samen het verschil maken, ook al is het op een klein stukje aarde.

Een levendig erf, waar kinderen de ruimte hebben om te spelen en te ontdekken. Waar volwassenen elkaar kunnen ontmoeten, binnen in de gemeenschappelijke ruimte, of buiten, bijvoorbeeld in de (moes)tuin, de boomgaard of op het gezamenlijke terras.              

Een erf dat groot genoeg om ’s avonds een ommetje over te maken, of met elkaar bij een vuurplaats te zitten en naar de zonsondergang te kijken. En groot genoeg om iedereen een eigen privé plek te bieden.        

Een erf waar gewoond en geleefd wordt met respect voor elkaar en de omgeving. Een erf, kortom, waar je graag thuis komt en thuis bent.

Over ons

Het initiatief voor dit erfdelersproject ligt bij Marlies de Groot (61) en  Nic Drion (62). Wij wonen nu nog in Oosterbeek. Nic werkt in de jeugdzorg, Marlies is actief in de gemeentepolitiek. Met onze  drie kinderen volwassen en uit huis ontstond er ruimte voor ons om na te denken over wat we nog meer wilden doen in ons leven. Samen met anderen een erf delen en er een mooie plek van maken. Naar elkaar omkijken, zorg dragen voor elkaar en onze omgeving. Respect voor de natuur.  Ruimte op het erf en om ons heen: voor een boomgaard, een moestuin en nog veel meer. Dat leek ons wel wat…. 

Na een lange zoektocht vonden we boerderij  Nijhof in het buitengebied van Doesburg. De sleutel krijgen we in maart 2021. Samen met andere mensen willen we het wonen op deze boerderij vorm gaan geven.

Geïnteresseerd? 

Als je op zoek bent naar een andere manier van wonen, met meer gemeenschappelijkheid maar toch voldoende privacy, als je buiten wilt wonen op een ruim erf in een mooie omgeving, met alle voorzieningen van het mooie, gezellige stadje Doesburg op een paar kilometer afstand: kijk dan verder op onze site!  En neem gerust  Contact met ons op of kijk op https://www.erfdelendoesburg.nl/.

Bron: https://www.erfdelendoesburg.nl/

related posts

UA-135702663-1