Home » Nieuws » Vraag & Aanbod » Nieuwe bewoner gezocht

Nieuwe bewoner gezocht

door admin

We zoeken iemand die:
● het christelijke geloof vorm wil geven in het leven van alledag
● van betekenis wil zijn voor de buurt en gastvrijheid belangrijk vindt
● het samen leven en bidden van christenen met diverse achtergronden als inspirerend en bemoedigend ziet
● zich duurzaam wil committeren en tijd en energie beschikbaar wil stellen
● gezamenlijk visie wil ontwikkelen voor de vormgeving van een christelijke leefgemeenschap op deze bijzondere plek

Wij bieden:
● de kans om met zeer diverse mensen te wonen op een historische locatie dichtbij het centrum van Amsterdam
● Een creatieve plek waar veel in ontwikkeling is en er ruimte is voor nieuwe ideeën
● Een tweekamerappartement van ongeveer 35m2, gelegen op de tweede verdieping.
● Huurprijs is conform het woningwaarderingsstelsel (sociale huur).
● (geestelijke) begeleiding en advies bij het samen wonen, leven en bidden
● inbedding in het netwerk van leefgemeenschappen in Amsterdam.
● Een leuke bonte groep mensen tussen de 2 en 70 jaar oud om deel van uit te maken!
Met het oog op de balans in de leefgemeenschap hebben mannelijke kandidaten en kandidaten in de categorie 40+ een streepje voor. Val je niet in deze categorie, maar ben je wél heel enthousiast, dan lezen we je brief uiteraard ook met belangstelling.


Geïnteresseerden kunnen per mail contact opnemen met Willemien van Berkum. Solliciteren kan door per mail een motivatiebrief te sturen waarin je vertelt wie je bent, wat je doet en waarom je graag in de leefgemeenschap zou willen wonen. (willemienvanberkum@gmail.com)
Uiterlijke reactie termijn: 1 juni 2019
Kennismaking​ ​(inclusief​ ​maaltijd)​ ​zal​ ​op​ ​woensdagavond​ ​12​ ​juni​ ​plaatsvinden.​


De leefgemeenschap van de Hugo de Groothof in Amsterdam zoekt een nieuwe bewoner. De huidige leefgemeenschap van elf volwassenen en drie kinderen krijgt daarmee uitbreiding. Door deel uit te maken van de leefgemeenschap geef je vorm aan samen wonen, eten, bierbrouwen, leven en bidden in de Hugo de Groothof (Frederik Hendrikbuurt). De Hugo de Groothof bestaat uit 50 appartementen, waarvan een deel door de leefgemeenschap in gebruik is.


De leefgemeenschap Hugo de Groothof wil een plek zijn ‘​ waar het hart zijn thuis vindt’​. Midden in de drukke stad Amsterdam willen wij voor elkaar en onze buren een thuis bieden. In onze groene hof (met magnolia!) zoeken we naar een leven in eenvoud en onthaasting. Een veilige plek waar we gevoed worden door christelijke spiritualiteit, en we elkaar de vrijheid gunnen om te ontdekken wie we zijn. Binnen de leefgemeenschap proberen we te leven vanuit vier centrale waarden: spiritualiteit, relaties, rechtvaardigheid en schoonheid.


Concreet krijgt de leefgemeenschap op dit moment vorm in een ochtendgebed op werkdagen, een avondgebed op woensdag- en zondagavond en een community-avond inclusief eten op de woensdag. Daarnaast zijn er maandelijkse activiteiten waar we onze buren in de hof voor uitnodigen. En dan zijn er nog de spontane bakjes koffie, voetbal kijken, af en toe een dansfeestje en kijken wat we kunnen doen in de buurt. In de toekomst willen we ook de relevantie voor de buurt en mensen verder af vergroten, onder andere door het realiseren van een gastenkamer.

Reageer via email: willemienvanberkum@gmail.com

related posts

UA-135702663-1