Home » Nieuws » woningaanbod » Kromme Waal 29 1011 BV Amsterdam

Kromme Waal 29 1011 BV Amsterdam

door admin

€ 2.450.000 k.k. | Heule Makelaardij

De bewoners van de Kromme Waal vinden hun gracht de mooiste van Amsterdam: prachtig ruim uitzicht, rustig, 7 minuten lopen van Amsterdam Centraal, een uiterst compleet OV-knooppunt, 5 minuten lopen naar de Nieuwmarkt in de oude Lastage met een zeer gevarieerde middenstand, markt en Horeca.
Nummer 29 ligt in de bocht met op alle verdiepingen de Waalseilandengracht breed in beeld.

Het voorhuis was tot 1900 pakhuis en het achterhuis de koopmanswoning. Er zijn vele historische stijlelementen nog intact of weer intact, zoals de gevel onder een rechte klosselijst en het historische stucplafond in de zaal. De zonnige patio tussen voor- en achterhuis ligt pal zuid. Het achterhuis heeft op alle etages veel ramen en is daardoor opmerkelijk licht. Het statige herenhuis (rijksmonument) uit begin 17e eeuw met patio en het achtergelegen koopmanshuis heeft een woonoppervlakte van 423 m² op een perceel van 129 m² eigen grond!

Het pand is door de huidige eigenaren keurig onderhouden. Eind jaren ’80 heeft er een casco renovatie plaatsgevonden waarbij tevens de fundering van het herenhuis hersteld is. Alle buitenmuren en het dak zijn aan de buitenzijde geïsoleerd. Het pand bestaat uit drie woningen, wat dubbele bewoning of een stukje belegging mogelijk maakt.

Het object is uiterst centraal gelegen, aan de rustige zijde van de oude binnenstad. Genietend in de patio van de zon ervaart u de rust, maar de dynamiek van de stad is nooit ver weg. Cultuur, winkels en zeer uitgebreide horeca zijn volop te vinden rondom de Nieuwmarkt.
De indeling van het pand is als volgt;
Een hardstenen trap geeft toegang tot de hoofdentree op de beletage. De lange gang die volgt vormt de verbinding tussen het voor- en achterhuis. Aan de grachtzijde is een ruime kamer gesitueerd die thans in gebruik is als werk-/ ontspankamer. Aangrenzend aan de patio is een zit gemaakt waar u heerlijk een boek kunt lezen. Met een hoogte van circa 3.30 meter maakt dit een ruimtelijke kamer en door het slimme gebruik van ramen en spiegels is er een wijds zicht over de gracht.
Aan het eind van de gang is de toegang tot de patio waar zomers de zon binnen valt. Door een brede schuifpui kan ook een deel van de gang onderdeel van de patio vormen. Daarnaast loopt het eind van de gang over in het trappenhuis van het achterhuis.

Het achterhuis heeft “de zaal” met open haard als zitkamer. Daar boven zijn op de verdiepingen in totaal drie slaapkamers gerealiseerd met een separaat toilet en een badkamer die voorzien is van een douche en wastafel. In het souterrain van het achterhuis bevindt zich een ruime en knusse eetkeuken. Deze keuken met een kookeiland, een authentieke vitrinekast, klassieke witjes, een marmeren vloer en massieve balken is met oog voor detail 5 jaar geleden van moderne gemakken voorzien zoals een Quooker. Vanuit de keuken is er een ruime provisiekast te bereiken met een fraai gewelvenplafond.

Het souterrain aan de grachtzijde, recent in gebruik bij een start-up, met een eigen toegang, heeft een ruime opslag en tevens een berging met aansluiting voor de wasmachine en droger. De lichte badkamer is onder de patio gesitueerd.

Eerste verdieping herenhuis
Middels het trappenhuis dat gedeeld wordt met het bovenhuis is de entree van deze woning op de eerste verdieping. Na de entree is een hal met douche-/ toiletruimte en doorlopend bevindt zich de eenvoudige keuken. Vanuit de keuken is er een doorgang naar het achterhuis.
De woonkamer is aan de grachtzijde gesitueerd en heeft middels drie ramen prachtig zicht op de gracht. Vanuit de woonkamer is aan de achterzijde een slaapkamer te bereiken.

Tweede en derde verdieping / loft
De entree van dit appartement is reeds op de eerste verdieping gesitueerd waardoor de trap naar de loft intern is. Dit appartement is 6 jaar geleden smaakvol en met oog voor detail verbouwd. Op de tweede verdieping is een lichte en ruime woonkamer aan de grachtzijde die doorloopt in de eetkamer met open keuken aan de achterzijde. Deze keuken is voorzien van diverse apparatuur. In het midden van het appartement tevens een separaat toilet met fonteintje.

Middels de interne trap bereikt u de kapverdieping. Deze verdieping heeft een goede hoogte en de kapconstructie is fraai in het zicht. Op deze verdieping is er zowel aan de grachtzijde als aan de achterzijde een ruime slaapkamer. Vanaf de overloop is een separaat toilet te bereiken en is er een kast met de aansluitingen voor de wasmachine en droger.

Vanuit beide slaapkamers is de moderne badkamer te bereiken die voorzien is van twee separate douches, een draaibaar ligbad, twee wastafels, een handdoekradiator en vloerverwarming. In het midden van deze badkamer is een schuifdeur geplaatst wat maakt dat het simpel is op te splitsen en te gebruiken als twee badkamers.

Het loft-appartement heeft eigen voorzieningen zoals voor verwarming en warm water. Het geheel zal leeg en vrij van huur worden opgeleverd.

Bijzonderheden;
– Rijksmonument
– Woonoppervlakte: 423 m²
– Perceeloppervlakte: 129 m²
– Eigen grond
– Geheel pand, bestaande uit drie woningen
– Het geheel wordt leeg en vrij van huur opgeleverd
– Bijzonder gunstig gelegen
– Fundering van het herenhuis is eind jaren ’80 hersteld

Bron: https://www.funda.nl/koop/amsterdam/huis-41070603-kromme-waal-29/

related posts

UA-135702663-1