Home » Nieuws » woningaanbod » Kromme Waal 15 1011 BS Amsterdam

Kromme Waal 15 1011 BS Amsterdam

door admin

€ 1.550.000 k.k.Keizerskroon Makelaars

Een prachtig, ruim en licht Rijksmonument aan één van de allermooiste grachten van de stad!
Dit beeldschone grachtenpand is verdeeld over 5 bouwlagen en heeft een wijds uitzicht over het water.
In de loop der jaren is alles aangepakt, gerenoveerd en daarna goed onderhouden nu is het tijd om een volgende eigenaar veel woonplezier te mogen bieden.

Het eerste wat opvalt is een fantastische wijds uitzicht over het water, het monumentale Scheepvaarthuis (nu Grand Hotel Amrâth), het Oosterdok, Nemo, de Montelbaanstoren en de vele 17de eeuwse grachtenpanden verderop de Waalseilandgracht.
De hoge plafonds en vele ramen , de goede ligging op de zon, ochtendzon aan de voorkant waar je als het mooi weer is lekker op je eigen stoep kan zitten, middag en avondzon op het dakterras.
Het uitzicht aan de achterzijde vanaf het riante dakterras en de verdiepingen is zeker ook mooi en rustig.
De woning is in totaal 273 m2 groot. Hiervan is 206 m2 gebruiksoppervlakte wonen en 67 m2 overig inpandige ruimte. Deze overig inpandige ruimte betreft een opkamer/slaapkamer en het ruime souterrain, welke zowel intern als via de gracht bereikbaar. In het souterrain zijn de onderkant van de balken iets lager dan 2 meter. Hierdoor valt deze ruimte officieel niet onder de gebruiksoppervlakte wonen maar kom kijken en bepaal zelf de functionaliteit.

Indeling:
Een klassieke trap leidt u naar de toegangsdeur van de woning.
Keurige hal met de meterkast en een toilet en vervolgens de toegang tot de bel-etage. Deze ruime verdieping is laatstelijk gebruikt als eetkamer en extra salon/zitkamer, het uitzicht op het water en aan de achterzijde het lichthof geven deze ruimte een extra allure. Via de keuken grenzend aan het lichthof is het souterrain bereikbaar en de opkamer. De opkamer is de bovenste etage van het achterhuis met hierop het dakterras bereikbaar via de eerste verdieping. De opkamer is een hele leuke slaapkamer of werkkamer met een wastafel en een groot raam. Het souterrain is één grote ruimte met een raam en toegangsdeur aan de gracht. Laatstelijk werd deze ruimte gebruikt voor exposities. De eerste verdieping is de ruime zitkamer met 3 ramen op de gracht een open haard en toegang tot het heerlijke dakterras. Het riante dakterras ligt op het westen is 26 m2 en biedt veel privacy.
De tweede verdieping is nu verdeeld in een grote masterbedroom aan de grachtzijde met veel inbouwkasten en een riante badkamer aan de achterzijde. De kapverdieping is op een zeer speelse manier verdeeld in 2 slaapkamers en door de aanwezigheid van een keuken en een badkamer eigenlijk een compleet appartementje. Via een vaste trap is het platte dak met de hele dag zon en een fantastisch 360 graden uitzicht bereikbaar. Dit is géén dakterras en niet optimaal toegankelijk (luik) maar wel een attractie.

Omgeving:
De Kromme Waal ligt op een prachtige en rustige plek in de Nieuwmarkt- en Lastagebuurt aan het water van de Waalseilandgracht, tussen de Prins Hendrikkade en de Oude Schans.
De Kromme Waal is een van de breedste grachten en een rustige plek in het oudste deel van historisch Amsterdam. Deze locatie combineert het beste wat Amsterdam te bieden heeft: een rustige en schilderachtige woonomgeving op loopafstand van het bruisende stadsleven.

De bereikbaarheid van dit stuk Centrum is goed. U bent via de IJ-Tunnel snel op de Ring A-10 Noord en via de Piet Hein Tunnel of de Valkenburgerstraat op de Ring A-10 Oost. Binnen tien minuten bent u op de A-1 of de A-2.
Met zowel het Centraal Station als metrostation Nieuwmarkt op maar een paar minuten lopen is de bereikbaarheid met openbaar vervoer helemaal super.
Er is in deze buurt (Centrum-1) een korte wachttijd van 3 maanden voor het verkrijgen van een parkeervergunning.

Bijzonderheden:
– Rijksmonument uit de zeventiende eeuw
– Eigen grond
– Verdeeld over 5 woonlagen
– Prachtig uitzicht over het water van de gracht
– Groot dakterras van 26 m2 op het westen
– Thans 3 slaapkamers maar eenvoudig te wijzigen tot 4 of 5
– Tijdens de totale renovatie in 1980 is er tevens een nieuwe fundering aangebracht
– in 2019 is het pand geheel geschilderd, 2005 dak vernieuwd en schoorsteen opgemetseld
– Keurig onderhouden
– Energiekosten ongeveer € 300,- per maand
– Oplevering in overleg
– Geen energielabel, want Rijksmonument
– Wachttijd parkeervergunning ca 3 maanden.
– Ouderdoms- en asbest- en niet zelf bewoonclausule van toepassing

Bron: https://www.funda.nl/koop/amsterdam/huis-41819256-kromme-waal-15/

related posts

UA-135702663-1