Home » Nieuws » Interessante links » KilimanjaroWonen

KilimanjaroWonen

door admin
Bestuursleden Magdaleen Kroese, Stephan Maussen en Kitty Hesen

KilimanjaroWonen staat aan de basis van unieke kleinschalige woonprojecten, die door de toekomstige bewoners zelf worden ontwikkeld. Wij zorgen voor de ondersteuning die nodig is om dit voor elkaar te krijgen. Dat doen we vanuit onze ervaring en kennis op het gebied van wonen en welzijn, projectontwikkeling, zelfbouw en architectuur.  

Méér dan alleen wonen

De huidige 50+ generatie is zelfstandig, ondernemend en ze is gewend zelf de regie te voeren over het leven. Op het gebied van huisvesting hebben mensen vaak uitgesproken ideeën over hun woontoekomst. Niemand wil later terecht komen in een zorginstelling waar nauwelijks ruimte is voor een eigen invulling van levensstijl en zorg. Een droom is samen met anderen een woonproject te realiseren, helemaal passend bij de persoonlijke manier van leven. Een plek waar je als goede buren klaar staat voor elkaar en waar je ervoor kunt kiezen ruimte te delen. Leeftijd maakt niet uit: de projecten zijn bedoeld voor iedereen die méér wil dan alleen wonen.

KilimanjaroWonen op TV bij Holland van Boven op SBS 6

Je eigen woonproject realiseren

Veel mensen denken en praten hier wel over maar nemen toch geen stappen om hun ideeën concreet vorm te geven. Want hoe zet je zoiets op? Waar vind je gelijkgestemden? Hoe kom je aan een mooie plek of goed gebouw en hoe regel je samen toekomstige zorg? En neem je de stap al op dit moment, nu je er voor je gevoel nog niet aan toe bent? Kilimanjaro helpt je deze vragen te beantwoorden.

Van idee tot realisatie

Ieder project begint met een idee en met enthousiaste mensen, die samen met ons aan de slag gaan om hun droom te verwezenlijken. Dat heeft al veel mooie resultaten opgeleverd, met het zwaartepunt in Brabant. Ieder woonproject is uniek. De overeenkomst is dat het past bij de groep die er woont, het is echt hún woonplek geworden.

Onze rol

In eerste instantie zijn wij bij elk initiatief betrokken vanuit stichting KilimanjaroWonen. We organiseren informatiebijeenkomsten en excursies, we onderzoeken locaties en begeleiden initiatiefgroepen. Bij de start van een concreet project gaan we onze beroepsmatige rol vervullen, in opdracht van de ontwikkelvereniging. Kitty Hesen en Stephan Maussen als CPO-begeleiders en Magdaleen Kroese als architect. Varianten op deze constructie zijn altijd bespreekbaar.

Het begin

KilimanjaroWonen is opgericht in 2011 door drie ondernemers uit Eindhoven: Kitty Hesen, Linda Luiten en Magdaleen Kroese. Vanaf juli 2015 is Linda Luiten een andere weg ingeslagen en zetten Kitty Hesen en Magdaleen Kroese het initiatief voort. Sinds januari 2016 is Stephan Maussen aangetreden als bestuurslid van de stichting. 

Bron: http://www.kilimanjarowonen.nl/

related posts

UA-135702663-1