Home » Nieuws » woningaanbod » Jacob Obrechtstraat 7 1071 KC Amsterdam

Jacob Obrechtstraat 7 1071 KC Amsterdam

door admin

€ 2.790.000 k.k. (Edens Makelaardij)

Omschrijving

Half vrijstaand herenhuis van maar liefst 347 m2 woonoppervlakte verdeeld over 3 woonlagen met hoge plafonds en een souterrain (stahoogte 2,40 m). Bijzonder is de tuin van circa 93 m2, gelegen op het noordoosten en een ware oase midden in de stad. De gouden regen aan de voorzijde, prachtige details in de gevel, een klassieke houten trap, paneeldeuren, glas in lood; zomaar een greep uit de schitterende details die bij dit pand bewaard zijn gebleven. Het pand biedt zeer veel potentie en is perfect om een droomhuis te creëren, op slechts 90 meter afstand van het Vondelpark.

Souterrain:

Voor een souterrain is dit een bijzonder lichte ruimte door de raampartijen over de gehele breedte. Dit geeft een mooi panoramabeeld naar de tuin. Door funderingsherstel in het verleden is dit nu een open ruimte met betonvloer en de stahoogte onder de balk is ca. 2.38 m. Tevens is er toegang tot de tuin via een trapje. Tussen de foto’s staan een aantal impressies van verbouwingsmogelijkheden.

Begane grond:

Entree met glas in lood details, toegangshal met WC, twee (praktijk)kamers, kleine zijkamer, keuken, balkon met trap naar de tuin. Serre met raampartijen tot bijna aan de vloer, plafondhoogte ca. 2.76 m.

Tuin:

De ruime tuin is circa 11,6 m diep en 9,1 m breed. Door de diepte van de tuin en ligging op het noordoosten heb je hier een groot gedeelte van de dag zon. De tuin is zowel toegankelijk vanaf de begane grond als het souterrain.

Eerste verdieping:

Royale L-vormige woonkamer met open haard, hal, WC en dichte keuken, plafondhoogte ca. 3.47 m.
Terras aan de woonkamer van ca. 12 m2 met zon vanaf ’s ochtends tot ongeveer 13:30 ‘s middags.

Tweede verdieping:

Drie ruime slaapkamers, een badkamer, WC en een separate wasruimte (of optionele vierde slaapkamer), plafondhoogte ca. 3.17 m.
Plat dak met een klein dakhuisje.

Locatie

Het pand is gelegen op een zeer centrale locatie in het Museumkwartier in Amsterdam Zuid. Er is deels vrij uitzicht op het Jacob Obrechtplein maar wel net weg van de drukte. Iedere zaterdag is er verderop in de straat de Zuidermarkt met ambachtelijke en biologische producten. Binnen een paar stappen sta je in het Vondelpark (op 90 meter afstand is een ingang) en ook het Concertgebouw, de musea van het Museumplein en de vele restaurants en winkels op de Jacob Obrechtstraat, Willemsparkweg en de Cornelis Schuytstraat liggen op loopafstand.

Parkeren & OV

Wat betreft parkeren valt dit gedeelte onder vergunningsgebied Zuid 8. Op het moment van dit schrijven is er geen wachtlijst voor een parkeervergunning. Tram 2 heeft een halte op de Willemsparkweg en tram 3, 5 en 12 stoppen bij de Van Baerlestraat, evenals diverse buslijnen.

Kenmerken:

– Eigen grond
– Op slechts 90 meter afstand van het Vondelpark
– Bouwjaar 1890
– 3 woonlagen met hoge plafonds plus souterrain
– Tussen de foto’s staan een aantal impressies van verbouwingsmogelijkheden
– Tuin op het noordoosten van ca. 93m2
– Terras op de 1e verdieping van ca. 12 m2
– Op het moment van dit schrijven is er geen wachtlijst voor een parkeervergunning
– Meetrapport conform NEN2580
– Funderingsherstel in 2006
– In het koopcontract worden een asbest- ouderdoms- en niet bewonersclausule opgenomen
– Het object wordt verkocht in huidige staat “as is – where is”
– Projectnotaris: Schut|van Os Notarissen
– Oplevering kan snel

Disclaimer:

Deze advertentie is met zorg samengesteld en gebaseerd op informatie die ten tijde van het opmaken van deze tekst bij de makelaar beschikbaar was. Desalniettemin kunnen er onbedoelde onjuistheden in staan en kunnen de opgegeven maten (marginaal) afwijken. Aan de inhoud van deze advertentie kunnen geen rechten worden ontleend. De koper dient zelf onderzoek te doen naar de mogelijkheden van het door de koper beoogde gebruik en de staat waarin het object verkeert.

Bron: https://www.funda.nl/koop/amsterdam/huis-40331039-jacob-obrechtstraat-7/

related posts

UA-135702663-1