Home » Nieuws » Financieel & Juridisch » Financieel biedt de kangoeroewoning meer mogelijkheden

Financieel biedt de kangoeroewoning meer mogelijkheden

door admin

Sinds de kredietcrisis zijn de eisen om een hypotheek te krijgen een stuk strenger geworden, wat het met name voor starters erg moeilijk maakt om hun eerste huis te kopen. Daarbij krijgen jonge gezinnen te maken met duurdere kinderopvang doordat de overheid hier 800 miljoen euro op gaat bezuinigen in 2013. Tegelijkertijd zijn alle babyboomers massaal aan het vergrijzen en staan ze op wachtrijen voor de overvolle verzorgingshuizen die betaald moeten worden van de spaarrekening en het eigen geld wat zij eventueel nog over hebben van hun laatste huis.

Als we deze problemen op een rijtje zetten lijkt de conclusie makkelijk gemaakt; we moeten terug naar de mantelzorg. De woningmarkt speelt hier op in met het concept van de kangoeroewoning, waarbij er in een bestaande woning een ondergeschikte wooneenheid wordt gemaakt voor twee oudere of hulpbehoevende personen. In deze situatie kan het jongere gezin zorg bieden aan de ouderen en kunnen de ouderen op hun beurt weer op de kinderen kunnen passen. Doordat het aparte wooneenheden betreft met eigen voordeuren wordt er wel een stukje privacy behouden tussen de partijen.

Ook financieel biedt de kangoeroewoning meer mogelijkheden. De ouderen hebben vaak wel eigen geld in te brengen van de verkoop van een huis of spaargeld, terwijl de inkomsten van het werkende gezin de lasten van de hypotheek beter kunnen dragen. Wanneer de familie situatie het toestaat is het zorgwonen een uitgewezen oplossing waarbij de problemen van de verschillende generaties tegen elkaar weg kunnen worden gestreept.

Bron: http://www.jinxarchitecten.nl/kangoeroe-wonen/

related posts

UA-135702663-1