Home » Nieuws » Vraag & Aanbod » Docent op zoek naar een leuke woongroep

Docent op zoek naar een leuke woongroep

door admin

Atze Mollema

Al geruime tijd ben ik mij aan het oriënteren op een nieuwe woonsituatie/woonplek. Na ruim dertig jaar met plezier werkzaam te zijn geweest in het middelbaar onderwijs als docent geschiedenis en aardrijkskunde in Hilversum ben ik nu met (vervroegd) pensioen. Na het lezen van verschillende sites over gemeenschappelijk wonen kwam ik ook terecht op de website van Woongroepen.nl.

Nu ik economisch niet meer gebonden ben aan een regio en de tijd aan mijzelf heb, raak ik steeds enthousiaster over de opzet van deze woonvorm. Ongeveer vijftien jaar geleden ben ik gescheiden Mijn twee dochters, met wie ik goed contact heb, zijn inmiddels zelfstandig en gaan hun eigen gang. Het delen van verantwoordelijkheden/taken in een woon- of leefsituatie zie ik niet als een belemmering maar eerder als een waardevolle toevoeging op het leven.

Natuurlijk ben ook ik gesteld op mijn privacy en ga ik graag mijn eigen gang. Maar aan het delen van niet alleen de “lusten” maar ook de “lasten” hecht ik waarde. Het voldoening halen uit het niet alleen “nemen” maar ook “geven” ken ik. Het koken voor – en samen eten met anderen vind ik gezellig. Klussen in een tuin of (hobby)werkplaats (zagen/timmeren) met elkaar of alleen doe ik graag. Die mogelijkheden heb ik nu niet.

Natuurlijk hoeft niet alles altijd samen. Dat zou ook niet gezond zijn. Maar als de mogelijkheden er zijn om samen met anderen dingen te ondernemen en je daar afspraken over kunt maken, zal ik daar graag gebruik van maken. Alleen  wonen op een flatje biedt die mogelijkheden niet. Op een natuurlijke manier dagelijks in contact komen met anderen (jong en/of oud) zie ik als een voordeel en een uitdaging tegelijk. Verder lees en schrijf (kinderverhalen) ik graag. Fietsen doe ik veel en graag. Een auto heb ik niet nodig. Heb inmiddels veel tijd voor mijzelf en ben ook opzoek naar nieuw vrijwilligerswerk. Verder oriënteer ik mij voornamelijk op een woonplek ergens in het Midden of Noorden van het land. 

Als er een leuke woongroep is die nog op zoek is naar nieuwe bewoners, reageer dan gerust. Ik sta open voor het gesprek.

Vriendelijke groet;
Atze Mollema.

Mail: amollema07@gmail.com
Tel: 0641304554

 

related posts

UA-135702663-1