Home » Nieuws » woningaanbod » Buiksloterweg 99 1031 CJ Amsterdam

Buiksloterweg 99 1031 CJ Amsterdam

door admin

€ 1.250.000 k.k. | Hoekstra en van Eck Amsterdam Noord

Zo een uniek object komen we zelden tegen. Wonen en werken komen samen in dit bijzondere RIJKSMONUMENT in Amsterdam. Deze voormalige dokterswoning is onderdeel van het Sint Rita complex (Klein Vaticaan) dat in 1921-22 door Architect Kropholler is ontworpen en gerealiseerd.

Het complex bestaat uit de Kerk (Bunk Amsterdam), een tweetal scholen, (woonruimte), klooster (woonruimte), de pastorie en deze dokterswoning. De ontwerpen van Kropholler kenmerken zich door degelijke bouw met traditioneel metselwerk, gebruik van natuursteen, steile daken en oog voor details. Een aantal authentieke details zijn nog mooi bewaard gebleven zoals de gevelstenen, beelden en kleine kruisjes in de gemetselde balkon muurtjes. De bovenetage heeft nog de oorspronkelijke glas-in-lood ramen en de originele kozijnen zijn inmiddels bijna 100 jaar oud, gemaakt van vet Amerikaans grenen van ongekende kwaliteit.

De woning bestaat uit een kelder, 3 verdiepingen en een vlierzolder en biedt mogelijkheden om de ruimte op vele manieren te gebruiken. Denk aan volledige bewoning, dubbele bewoning, een praktijk aan huis of een andere bedrijfsinvulling. Tevens is er reeds een plan tot uitbouw aanwezig waardoor er nog meer mogelijkheden ontstaan. Het betreft hier een VOLLE EIGENDOM met tuin, balkons en een dakterras.

Neem voor meer informatie contact op met onze makelaar of plan een bezichtiging in.

Indeling

Begane grond

De begane grond van dit object is in gebruik geweest als dokterspraktijk. De entree geeft toegang tot de hal met toilet en toegang tot een spreekkamer. Vanuit de hal is eveneens toegang tot de wachtkamer en aansluitend de grote spreekkamer met erker aan de voorzijde. Vanuit de spreekkamer is er toegang tot de behandelkamer met aansluitend de werkruimte van de assistente.

Vanuit de behandelkamer is de toegang tot een kelderruimte, vanuit de werkkamer van de assistente en de wachtkamer is er toegang tot de tuin. Er is een goedgekeurd plan aanwezig om aan achterzijde uit te bouwen ten opzichte van de achtergevel maar ook achter de voormalige garage zodat één aansluitend geheel ontstaat.

Eerste verdieping

De eerste verdieping is bereikbaar vanuit de hal van de praktijkruimte maar beschikt eveneens over een eigen entree op de begane grond. De overloop met cv-kast biedt toegang tot diverse ruimtes. Zo zijn er drie slaapkamers aanwezig, twee aan de achterzijde en één aan de voorzijde. Alle kamers hebben een eigen wastafel en toegang tot een balkon.

Via de hal zijn de eenvoudige badkamer met douche toegankelijk, het separate toilet en tot slot de keuken. Deze is voorzien van een eenvoudig doch net keukenblok met loopdeur naar het balkon.

Tweede verdieping

Vanaf de overloop bereik je via de trap de tweede etage met een riante woon/slaapkamer. Een heerlijke lichte ruimte met ramen in de zijgevel, het dak en openslaande deuren naar het riante dakterras. Een vaste trap brengt je naar de kap van de woning met vlierzolder.

Buitenleven

De achtertuin is toegankelijk via de voormalige receptie en de wachtkamer. De riante tuin is voorzien van bijzondere beplanting en met enige aanpassingen heb je hier een heerlijke stadstuin. De eerste verdieping heeft maar liefst drie balkons, twee aan de voorzijde en één over de gehele achterzijde. De tweede verdieping biedt toegang tot het ruime dakterras van maar liefst 40m².

Omgeving

Deze bijzondere woning is gelegen in een historische en dynamische omgeving. Aan de voorzijde heb je fraai uitzicht over het Noordhollandsch Kanaal. Op de fiets ben je binnen 5 minuten bij de pont achter het Centraal Station en op loopafstand vind je het openbaar vervoer, de Adam-toren, Filmmuseum Eye en de gezellige markt in de V.D. Pekstraat. Aan de rand van het Noorderpark zijn diverse culturele activiteiten en de metrohalte is nabij, alsmede de aansluiting A10 en de IJ-tunnel.

Bron: https://www.funda.nl/koop/amsterdam/huis-41124398-buiksloterweg-99/

related posts

UA-135702663-1