Home » Nieuws » Onroerend goed » Bouwplannen woongroep Randenbroek steeds concreter

Bouwplannen woongroep Randenbroek steeds concreter

door admin

Binnenkort gaat het nieuwe zwembad  Amerena open en kan de sloop van het Sportfondsenbad beginnen. Het terrein komt daarmee beschikbaar voor woningbouw.

Nu is de tijd gekomen om invulling te geven aan het burgerinitiatief om op de locatie van het Sportfondsenbad, langs de rand van het park “Randenbroek”,  als CPO voor de Woongroep  Randenbroek een appartementencomplex realiseren. De appartementen zullen moeten voldoen aan hoogste eisen voor onder meer toekomstbestendigheid, duurzaamheid, energie, contactgeluid en lage servicekosten.

“De steeds verder afbrokkelende gezondheidszorg veroorzaakt veel onrust bij ons en anderen die wij spreken,” aldus de initiatiefnemers Wil en Bram Valk. Zij zijn van mening, dat men in een woongroep langer zelfstandig kan leven en wonen in een kleinschalige, veilige leefomgeving. Dit burgerinitiatief is dus te zien als een reactie op de veranderende gezondheidszorg. Samen leven in een woongemeenschap is een sociaal proces met veel individuele en maatschappelijke mogelijkheden. Het is een uitdaging om zowel openheid als begrenzing, zowel betrokkenheid als gepaste afstand te realiseren. Of wel samen dingen kunnen doen, maar tegelijkertijd elkaars privacy respecteren.

“We kunnen nog een zeer beperkt aantal deelnemers inschrijven, die bereid zijn de ontwikkeling en realisatie van deze woongroep, als CPO, verder uit te werken en vorm te geven en daarin uiteindelijk willen wonen.”

Informatie

Informatie over het project ‘Woongroep Randenbroek’ kunt u vinden op de website. Voor vragen kunt u terecht bij de initiatiefnemers:
Wil en Bram Valk,
mail: info@woongroep-randenbroek.nl | www.woongroep-randenbroek.nl

Bron: https://amersfoort.nieuws.nl/nieuws/20272/bouwplannen-woongroep-randenbroek-steeds-concreter/

related posts

UA-135702663-1